Auditors for Charity | Oxfam Novib Fundamentals Internal Audit

17-04-2023

Het IIA biedt sinds 2022 Auditors for Charity voor goede doelen in Nederland aan. Het doel van dit initiatief is om goede doelen verder te helpen met de kwaliteit van de bedrijfsvoering en processen te verbeteren, zodat zij zich bezig kan blijven houden met de goede doelen van de organisatie, en tegelijkertijd auditors een via een maatschappelijke bijdrage een mooie leerervaring te bieden.

Eind maart heeft het IIA in samenwerking met Deloitte een tweedaagse training: Fundamentals Internal Audit mogen verzorgen voor Oxfam Novib.  

De training had als doel om de Internal Audit Pool te introduceren met de basis principes en vaardigheden van internal audit. In detail bestond het programma uit vijf modules: i) Risico’s & Controls – het Wat en Waarom, ii) Internal Audit Essentials – de Hoe, iii) Workshop definiëren van controls, iv) Opstellen van impactvolle rapportages en v) Interview Technieken.

Wat de deelnemers vonden van de training. 
De deelnemers hebben de training gemiddeld een 9,3 gegeven. 

Hoe heeft u de training ervaren?

  • Zeer interessant, ook nieuwe inzichten gekregen en fijn om met vakgenoten over IA te kunnen praten.
  • Veel inzichten en heel waardevol voor de organisatie!
  • Heel leerzaam , was veel tijd voor reflecties en feedback uit de trainees ( beetje te veel, dan is het tijd krap tegen het einde ) maar dit was waarschijnlijk nodig.
  • De 2 praktisch oefeningen/opdrachten mochten ietsje meer feedback van de trainers.
  • Heel goed
  • Behulpzame training om samen met de Internal Audit Pool mooi werk te kunnen gaan leveren.

 

Wil je graag meer informatie ontvangen over Auditors for Charity, je als goed doel aanmelden en in aanmerking komen voor dit initiatief of heb je meer vragen over deze training?
Mail naar charity@iia.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie